• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • İLÇE
  • SİYASİ
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • DÜNYA DİN BÖLGESEL MEDYA İNTERNET
  • Ara
SON DAKİKA:
20:26
MHP'den Aşure İkramı: Vatandaşlardan Yoğun İlgi
19:46
2. Uluslararası Bisiklet Yarışması’nda İlk Gün Başarıyla Tamamlandı
19:44
2. Uluslararası Kahramanmaraş Bisiklet Yarışması Start Aldı
19:41
BAŞKANLAR TOPTAŞ VE KEKEÇ’TAN VANLI AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
19:39
-Kahramanmaraş’ta otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü 2 yaralı
19:38
-Kahramanmaraş’ta ahır yangını
19:36
Depremden Etkilenen Okullarda Güçlendirme ve Yenileme Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
12:27
Anahtar Partili Çokuçkun’dan Sert eleştiri; toz, liyakat ve umursamamazlık
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. DİN
  3. İL MÜFTÜSÜ CELAL SÜRGEÇ'TEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI,
DİN
21 Mart 2020 - 16:17

İL MÜFTÜSÜ CELAL SÜRGEÇ'TEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI,

“MİRAÇ KANDİLİ, CAMİLERİMİZE TEKRAR DÖNMEYİ NASİP ETSİN”

DİN
21 Mart 2020 - 16:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İL MÜFTÜSÜ CELAL SÜRGEÇ’TEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI,
Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kandilimizin aleminin birlik, dirlik, güven ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine vesile olmasını, küresel bir musibete dönüşen bu hastalığı üzerimizden bir an evvel defedip dünyamızı tertemiz eylemesini ve camilerimize tekrar dönüp daha bir coşkuyla ve aşkla ibadetlerimizi eda etmemizi nasip eylesin” dedi.

Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Miraç’ın arınma ve Allah’a yükseliş olduğunu söyledi. Müftü Sürgeç mesajında şu ifadeleri kullandı, “21 Mart 2020 Cumartesini gününü Pazar gününe bağlayan gece, yani bugün mukaddes bir yolculuğun ve Peygamber Efendimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulünün ifadesi olan Miraç Kandilini idrak etmiş olacağız.

İsra ve Miraç; Peygamberimiz (SAS)’in önce Mescid-i Haram’ dan Mescid-i Aksa’ ya oradan da Yüce Mevla’ nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran manevi bir yolculuktur.

Miraç, bir arınma ve Allah' a yükseliştir. Allah' a yükselmenin yolu heva ve heveslerinden, hırs ve intikam duygularından, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Rabb'imzin yolundan ayrılmamaktır . Bugün miracın yücelme ve yükselme anlamlarını dikkate alarak kişinin, toplumun ve bütün insanlığın maddi-manevi yükselişi üzerinde yeniden düşünmeliyiz.

Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) Miraç' tan hediye olarak getirdiği Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere  sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Sorumluluk bir emanettir ve emaneti omuzlarında taşıyan bütün insanlar, her türlü kin ve öfkeden, haset ve fesattan, gurur ve kibirden uzak durarak bütün insanlara hatta bütün mahlûkata karşı mütevazı olmak zorundadır. Zira Efendimiz’ in (s.a.v) ifadesiyle tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir. Nefsimizin zaafları bizi her türlü yüceliş ve yükselişten alıkoyar.

İslam Dininde Allah'ın kullarının birbirine üstünlüğü yoktur. Güç, kuvvet ve kudret yalnız ve yalnız Allah'ındır. Başımıza gelen her musibeti ve felaketi, bizler acaba Allah'ın gücüne gidecek bir hatamız mı oldu, bir gönül mü kırdık, diye kendi nefis muhasebemize vesile bilir ve son nefesimize kadar bu sorumluluk duygusuyla hareket ederiz.

Yeryüzünün bütün canlılarına olduğu gibi yaratılmışların en seçkini ve şereflisi olan insana hürmet etmeye, İnsanın ve bütün canlıların hukukunu korumaya mecburuz. Bizler hayatımızın her anında birbirimizin rakipleri değil yardımcıları ve şahitleriyiz. Dolayısıyla fert, cemiyet ve toplumsal düzeni korumakla görevli olan herkesin, hepimizin birbirimizin hukukunu koruması en mukaddes görevlerimizin başında gelir.

Bu kutsal gün ve geceler bizlere, bireysel ve toplumsal olarak iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunar. Bu fırsatları ganimet bilerek, günahlarımızdan temizlenmek için Rabbimize tövbe etmeli, rızasına uygun yaşayabilmek için O’ndan yardım istemeliyiz. Unutmayalım ki içtenlikle yapılan dua ve tövbe, kendimizi bulma ve bilmenin, bir başka deyişle bize “şah damarımızdan daha yakın olan” Yüce Yaratıcımızın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir.

Ayrıca İsra ve Miraç mucizelerinin gerçekleştiği mübarek bir mekan olarak da belirtilen Mescid-i Aksâ ve Kudüs Şehrinin İsrail’in işgalinden kurtulması da en büyük temennimizdir.

Âleminin birlik, dirlik, güven ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine vesile olmasını, küresel bir musibete dönüşen bu hastalığı üzerimizden bir an evvel defedip dünyamızı tertemiz eylemesini ve camilerimize tekrar dönüp daha bir coşkuyla ve aşkla ibadetlerimizi eda etmemizi nasip eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecede Yüce Allah’a açılan ellerin, yapılan dua ve yakarışların dergah-ı izzetinde makes bulmasını niyaz ediyorum.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
MHP'den Aşure İkramı: Vatandaşlardan Yoğun İlgi
MHP'den Aşure İkramı: Vatandaşlardan Yoğun İlgi
2. Uluslararası Bisiklet Yarışması’nda İlk Gün Başarıyla Tamamlandı
2. Uluslararası Bisiklet Yarışması’nda İlk Gün Başarıyla Tamamlandı
2. Uluslararası Kahramanmaraş Bisiklet Yarışması Start Aldı
2. Uluslararası Kahramanmaraş Bisiklet Yarışması Start Aldı
BAŞKANLAR TOPTAŞ VE KEKEÇ’TAN VANLI AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
BAŞKANLAR TOPTAŞ VE KEKEÇ’TAN VANLI AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
-Kahramanmaraş’ta otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü 2 yaralı
-Kahramanmaraş’ta otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü 2 yaralı
DULKADİROĞLU DEZENFEKTE EKİBİNDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ANLAMLI DESTEK
DULKADİROĞLU DEZENFEKTE EKİBİNDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ANLAMLI DESTEK

Ana Sayfa
GÜNCEL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İLÇE
SİYASİ
EĞİTİM
SAĞLIK
SPOR
DÜNYA
DİN
BÖLGESEL
MEDYA
İNTERNET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
MEDYA GAZETESİ - KahramanMaraş'ın Yerel ve Güncel Haber Siteniz
İsmet Paşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Basın Evi Girişi N: 27/1 Giriş Kat N: 18 Dulkadiroğlu/KAHRAMANMARAŞ
[email protected]
0 (344) 224-3472
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim