Bugun...

GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (2)

facebook-paylas
Tarih: 14-03-2019 00:13
GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (2)

SANKO ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ’NDEN ETKİNLİK

İREM EKİN AVCI,“ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ YAPAN TESİSLERİN KURULUMU VE ÜRETİM SÜREÇLERİ” KONULU SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

SANKO Üniversitesi,Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerine eğitim sonrası atılacakları meslek yaşantısıyla ilgili de destek veriyor.

Stil Sahibi Sofraların ve Aver Gıda’nın Kurucusu, BESTYLE Magazine de Foodand Design Editörü İrem Ekin Avcı,SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonu’nda “Endüstriyel Yemek Üretimi Yapan Tesislerin Kurulumu ve Üretim Süreçleri” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Avcı, söyleşide toplu üretim yapan firmaların kurulum süresi, toplu üretimde iş akış sistemi, toplu üretim yapan firmalarda operasyonun sağlanması, mevcut üretim planı,hammadde temini ve üretimin tüketiciye ulaşma safhası, var olan sistemin kurulumu ve doğru yürütülmesi konularında öğrencilerle bilgiler paylaştı.

Öğrencilerle deneyimlerini de aktaran Avcı, “Özellikle toplu üretim yapan firmalarda diyetisyenler büyük ve önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle eğitim alırken bir taraftan da kendinizi yetiştirmeli ve gelecekte alacağınız görevlerin bilinciyle hareket etmelisiniz” dedi.

Genç yaştan itibaren sektörün farklı alanlarında, farklı görevler aldığını ve bugüne gelmesinde bu deneyimlerin büyük rol oynadığına dikkat çeken Avcı, “Bugün sizlerle bu bilgi ve deneyimlerimi paylaşabilmek ve bunlardan hayatınız için çıkarımlar yapabilmenize katkı sağlayabilmek benim için mutluluk verici. Çünkü bilgi paylaştıkça daha da önem kazanan bir olgudur” ifadelerini kullandı.

“İşinizde nasıl fark yaratırsınız” konusuna da değinen Avcı, geleceğin diyetisyenlerinin farklı bakış açıları kazanarak, meslek yaşamlarına ışık tutmaya çalıştı.

Avcı, “‘Reçete geliştirmek’ ve farklı mutfakları tanımak öğrencileri mesleki anlamda ileri seviyelere taşıyacaktır. Bu nedenle de programımızın devamında üç günlük bir mutfak atölyesi gerçekleştirerek, sizlerin eğitimine farklı katkılar sunmayı amaçlamaktayız” diye konuştu.

Sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Avcı’ya SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı teşekkür ederek, hediye takdim etti.

 

ERGEN ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIĞININ NE KADAR FARKINDASINIZ”

SANKO ÜNİVERSİTESİ BESNİ’DE BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ DÜZENLEYECEK

SANKO Üniversitesi akademik kadrosu, 16 Mart 2019 Cumartesi Günü Besni’de “Ergen Çocuğunuzun Sağlığının Ne Kadar Farkındasınız” konulu halka açık konferans düzenleyecek.

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu’nunda katılacağı konferansta, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Halil İbrahim Ergen“Ergenlikte Obezite”, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Meryem Özdemir “Ergenlikte Sağlıklı Beslenme” konularında bilgiler paylaşacak.

Konferansta, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Öğr. Gör. Zeynep Doğan ve Hemşire Büşra Atsal ile hemşirelik öğrencileri basıncı ölçümü, mezura ile bel ölçümü ve kan şekeri ölçümü eşliğinde bilgilendirme yapacak.

16 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.00’da Besni Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenecek konferanslara dileyen herkes katılabilecek.

SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanlarında yüksek lisans ve Biyoistatistik alanında Doktora eğitimleri veriliyor.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



4 + 5 =

YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
YUKARI